sobota 17. listopadu 2012

Za blbost se platí

   Klára Samková, neúspěšná kandidátka na prezidentu ČR, která nedokázala sehnat padesát tisíc ani falešných podpisů, se rozhodla roztáčet kola hejtu na maximální otáčky. Jak se píše v článku, zřídila si účet u Spořky a chudák platí (u Spořky zcela nečekaně, že...) nehorázné peníze za příchozí platbu, čehož, stejně jako v případě Jana Fischera, využili vandalové a začali posílat haléřové částky. Vzhledem k tomu, že začala hrozit trestním oznámením, cítil jsem svoji občanskou povinnost a rozhodl jsem se také přispět na její prošvihnutou kampaň. Vyhledal jsem číslo účtu. K vidění zde. Sice mě zarazilo, že za "zcela transparentní účet" paní Klára pokládá, když na vyžádání pošle výpis, ale co už. No vlastně ho pošle, jenom lidem, kteří přispěli. Transparence až na půdu, jak je ostatně u TOPky zvykem.

Každý, kdo přispěje na kampaň Kláry Samkové byť sebemenší částkou, má bez výjimky právo nahlédnout do výpisu, bude mu zaslán v nezměnitelném PDF formátu e-mailem nebo vytištěný poštou. Každý dárce si může zkontrolovat, jak se s těmito finančními prostředky hospodaří.
Číslo účtu: 2400326965/2010

   Při zasílání mého skromného příspěvku na blbost jsem si všimnul, že účet není u Spořky, ale u Fio. I nelenil jsem a dle pirátského vzoru jsem zkusil stránku transparentního účtu. Světe div se, účet funguje. Mnoho se na něm neudálo, zkoumám, čím by to mohlo být a hned je vidět, že byl založen teprve 6. listopadu, zatímco aktualita na stránkách paní Kláry je z 25. srpna. Well done, Kláro. Takže zvažování trestních oznámení za vlastní blbost, otevřené lži na stránkách... Abychom se na ten nový transparentní účet podívali, nemusíme už posílat nic. A ten slogan: CHCI MÍT DESET MILIONŮ KLIENTŮ, OBČANŮ ČESKÉ REPUBLIKY

   Ano, pochopili jsme. Krom toho, že lžete, ještě nás chcete pořádně podojit.

19.11.2012 EDIT: Teď mě napadlo, že pěknou ukázkou amatérismu je i skutečnost, že paní Klára na svých stránkách sice zveřejnila číslo účtu, ale nijak případné dárce neinformuje o jejich povinnosti uvést jméno, příjmení, datum narození a adresu trvalého bydliště, resp. IČO u právnických osob (dle zákona  275/2012 Sb.). Otázkou tedy je, nakolik myslela paní Klára svoji kandidaturu vážně.

23.11.2012: Jak se zdá, Klára lže opravdu ve velkém. Zatímco na stránkách klaranahrad.cz si vylévala srdíčko, jak chce být prezidentkou, v novém rozhovoru otevřeně přiznává, že svým příznivcům tahala peníze z kapes jen kvůli tomu, aby si mohla stěžovat u Ústavního soudu. Attention whoring hard.

2 komentáře:

  1. A že by za tim byla vaše vlastní blbost jste patrně neuvážil -- tedy fakta která nasvědčují tomu, že původně měla účet u Spořky a v listopadu to dle doporučení podobných géniú jako jste vy změnila na to Fio? Jo, to bude jen nějaká konšpirácia, well done ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pročpak tedy neuvede s velkou slávou nové číslo účtu, který je notabene opravdu transparentní a může se na něj podívat opravdu každý? Že by jí bylo stydno za blbost (ať už vlastní, nebo štábu)? Zatím vytahuje trestní oznámení, aniž by ukázala kolik na tom tratila, přitom přístup k údajům z toho původního "transparentního" účtu podmiňovala, cituji, sebemenší částkou.

      Vymazat